Wat is het doel van beveiliging op een evenement? Is het doel om slechts aanwezig te zijn? Of is het doel om reactief actie te ondernemen op incidenten die ontstaan?
Vanzelfsprekend zijn er verschillende doelen te bedenken van de aanwezigheid van beveiliging op evenementen.

Maar uiteindelijk zijn de experts het erover eens, het mooiste zou zijn wanneer beveiliging pro-actief zou kunnen reageren in plaats van reactief.
En dan met name om drugdealers uit het publiek te halen. Om zakkenrollers te identificeren en aan te houden, om inklimmers te zien en uit te zetten of bijvoorbeeld om groepen te identificeren welke mogelijk incidenten kunnen gaan veroorzaken.
De meeste van deze zaken zijn echter voor beveiligers nagenoeg onmogelijk om aan te pakken aangezien zij zich herkenbaar over het terrein bewegen.

Yggdrasilsolutions recherche en beveiliging - Spotters team

Om deze reden kiezen steeds meer organisaties voor het inzetten van spotters.
Spotters zijn personen die zich onherkenbaar tussen het publiek mengen en zich richten op het vinden, herkennen en doorgeven van bovenstaande en andere voorvallen aan de beveiliging. Zij zijn als het ware een ‘vlieg aan de muur’ op een evenement en zijn de ogen en oren van de beveiliging.

Door het inzetten van spotters zal de beveiliging van het evenement vele malen effectiever worden en zal de veiligheid exponentieel toenemen.
Het voorkomt zaken en zorgt ervoor dat beveiligers bijvoorbeeld een dealer kunnen aanhouden zonder zelf de persoon te zien dealen hetgeen doorgaans niet gebeurt doordat dealers tussenpersonen inzetten.

Zeker in deze tijd waarin het moeilijk is om voldoende bezetting te krijgen van beveiligers is het inzetten van spotters een goed idee omdat je met minder mensen dan meer effect kan behalen.

De spotters die Yggdrasil Solutions inzet hebben hun sporen verdient in functies waar zij beroepsmatig de kunst van het heimelijk opereren hebben geleerd. En hebben hun sporen verdient in regulieren beveiliging van objecten en personen.
Mensen die weten waar zij het over hebben en indien nodig zelfs ingezet kunnen worden voor ondersteuning in de beveiligingstaken, bij een aanhouding door Politie of in medische casussen.
Daarnaast kunnen onze spotters ingezet worden als geldloper bij een evenement zodat u er zeker van kan zijn dat uw waardevolle inkomsten veilig van punt A naar punt B verplaats worden.

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u behoefte aan persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!